Onze geschiedenis

Jobst NL>Over ons>Geschiedenis

Het verhaal van lichter leven met JOBST

1950
Conrad Jobst richtte JOBST op in Toledo, Ohio. Conrad, geboren in Duitsland, was werktuigbouwkundig ingenieur en uitvinder. Hij paste zijn veelzijdige vakkennis en persoonlijke ervaring toe in de ontwikkeling van compressiekousen, die de symptomen van veneuze insufficiëntie verlichten.

1957
Na het overlijden van Conrad breidt zijn vrouw Caroline Jobst het bedrijf met succes uit. Onder haar leiderschap breidt JOBST de productielinie uit met confectiekousen, producten voor plastische en reconstructieve chirurgie en anti-emboliekousen. Met de uitstekende reputatie van de hoogwaardige producten van JOBST wordt de verkoop uitgebreid tot vrijwel elk continent.

1953
VARITEX Deutschland – de voorganger van JOBST in Europa, werd opgericht in Emmerich, aan de Rijn in Duitsland. Er werd een samenwerking gestart met professionals in de flebologie en lymfologie. Op dat moment werden de eerste compressiekousen nog met handbediende machines gemaakt. Het bedrijf werkte vanaf het begin nauw samen met toonaangevende gespecialiseerde klinieken in lymfologie en flebologie en ontwikkelde aan de hand van therapeutische behoeften en individuele patiënten vlakbreikousen, zowel in confectie als maatwerk.

1983
Beiersdorf AG, Hamburg nam VARITEX over.

1990
Beiersdorf AG, Hamburg nam JOBST USA over.

1992
Varitex werd hernoemd als JOBST Germany.

2001
JOBST Germany en JOBST USA werden dochterbedrijven van BSN Medical, een joint venture van de medische afdeling van Beiersdorf, Hamburg en Smith & Nephew, London plc. De naam van het bedrijf werd veranderd naar BSN-JOBST.

2004
De naam van JOBST Germany werd veranderd in BSN-JOBST GmbH.

2006
BSN medical werd in 2006 overgenomen door Montagu Private Equity, een toonaangevende private equity investeerder op de Europese markt.

2012
Het bedrijf werd overgenomen door EQT VI. EQT is de toonaangevende private equity-groep in Noord-Europa, met een aangetrokken vermogen van bijna € 1.8 miljard en meerdere investeringsstrategieën.

2017
BSN medical werd overgenomen door het Zweedse Essity AB (vroeger SCA), een toonaangevend wereldwijd opererend bedrijf in hygiëne en gezondheidszorg. Het bedrijf ontwikkelt en produceert producten en oplossingen voor persoonlijke verzorging (babyproducten, dameshygiëne, incontinentieproducten en medische oplossingen), en professionele hygiëne.

De visie van Essity is: het welzijn van mensen verbeteren met toonaangevende oplossingen op het gebied van hygiëne en gezondheid. BSN medical en de eenheid Incontinence Care hebben de handen ineengeslagen om de bedrijfseenheid Health & Medical Solutions (HMS) op te richten, geleid door Ulrika Kolsrud. Binnen HMS schaart iedereen zich achter één visie: klanten, patiënten en zorgverstrekkers alle producten en oplossingen geven om een gezond en actief leven te ondersteunen.

Meer informatie vindt u op: www.essity.com