Innovatie & Kwaliteit

Jobst NL>Kennis>Innovatie & Kwaliteit

Compressietherapie: ontwikkeld om comfortabel en doeltreffend te zijn

JOBST biedt een breed scala aan compressiehulpmiddelen, die zijn ontwikkeld met medische expertise, ervaring en gedegen inzicht in de behoeften van patiënten. Met onze producten en diensten leveren we maatoplossingen, die verlichting geven en mensen de mogelijkheid bieden om van de door hun gewenste levenswijze te genieten, ondanks hun veneuze aandoening, lymfoedeem of lipoedeem. Onze innovatieve oplossingen helpen de best mogelijke lichamelijke en mentale zorg aan patiënten te bieden – voor comfort, ondersteuning en gemoedsrust, zonder compromissen te moeten sluiten.

JOBST SoftFit

Het dragen van therapeutische elastische kousen kan ongemakkelijk aanvoelen, wat ertoe kan leiden dat ze niet trouw worden gedragen. Met de innovatieve en gepatenteerde SoftFit-technologie is een nieuwe norm gesteld, waarbij siliconengaren in het boord van de kniekousen wordt meegebreid. Het boord heeft een licht klevend effect, waardoor er minder druk nodig is in het boord. JOBST therapeutische elastische kousen met het SoftFit-boord zijn ontworken om niet af te zakken en de hele dag prettig zitten.

JOBST Sensitive

Het gepatenteerde JOBST Sensitive siliconenboord biedt een unieke oplossing. Door een siliconen coating aan de binnenkant van het boord blijft een therapeutische elastische kous beter zitten. Hierdoor wordt het ademende vermogen van het boord wel verminderd, wat mogelijk ongemak of irritatie kan veroorzaken. Bij het JOBST Sensitive siliconenboord wordt gebruik gemaakt van gelijkmatig verdeeld siliconengarens aan de binnenkant van de boord waarmee de kousen op hun plaats blijven, terwijl zij ook kunnen helpen bij het voorkomen van irritatie. 

JOBST® Relax

Nachtcompressie wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl dat voor sommige patiënten een belangrijk onderdeel is van de behandeling van lymfoedeem. JOBST Relax biedt een alternatief voor andere compressiehulpmiddelen die 's nachts ingezet kunnen worden, zoals zwachtels, die onprettiger kunnen aanvoelen. JOBST Relax is bedoeld voor patiënten met lymfodeem tijdens de onderhoudsfase. De producten zijn van ademend materiaal gemaakt, dankzij een open breipatroon waarin monofilamenten zijn verwerkt. Bovendien bezitten de COOL Max®-garens extra vochtregulerende eigenschappen. De luxueuze textuur, de geavanceerde materialen en de moderne uitstraling geeft een nieuwe definitie aan de behandeling van lymfoedeem gedurende de nacht.

De nieuwe Contour-Fit-technologie

JOBST Confidence onderscheidt zich van traditionele vlakbreikousen door de unieke Contour-Fit-technologie, waarmee de pasvorm precies aansluit op de vorm van lichaam. Deze technologische doorbraak levert compressieproducten op die net zo uniek zijn als uzelf!

Het geheim van het geavanceerde draagcomfort van JOBST Confidence is het geoptimaliseerde breiproces. Dankzij de unieke Contour-Fit-technologie sluiten de producten uit het JOBST-Confidence-assortiment beter dan ooit aan op uw lichaamsvormen. Deze op uw persoon toegespitste pasvorm biedt niet alleen draagcomfort, maar geeft u ook de mogelijkheid u vrijer te bewegen in uw dagelijks leven.

Naadloze 3D-breitechniek

JOBST Elvarex Plus handschoenen en teenkappen zijn vervaardigd met behulp van een innovatieve combinatie van 3D-breitechniek en naadloze vlakbreitechniek. 3D-breien werkt door het aantal lussen in de therapeutische elastische kous te verminderen of door extra steken toe te voegen. Wanneer dat wordt geïntegreerd in een naadloos ontwerp, biedt dat mogelijkheden voor een preciezere pasvorm die aansluit op de anatomie van het lichaamsdeel, zoals de handpalm. Dat kan niet met conventionele therapeutische elastische kousen waar naden in zitten. Dit product is ontwikkeld om als een tweede huid te voelen, en meer bewegingsvrijheid te geven. Daarnaast helpt het ook bij het voorkomen van drukplekken rond polsen en tussen vingers en/of tenen.

Kwaliteitsnormen

Omdat de oprichter, Conrad Jobst, een veneuze aandoening had, heeft JOBST altijd zeer veel belang gehecht aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met veneuze aandoeningen of met andere problemen die gepaard gaan met oedeem.

Sinds de begintijd van Conrad Jobst staan wij voor de hoogste kwaliteitsnormen. Om daaraan te kunnen voldoen, gelden er voor onze producten strenge kwaliteitscontroles. Interviews met patiënten en medisch personeel helpen ons producten te ontwikkelen die gericht zijn op effectiviteit en patiëntvriendelijkheid.